Kom hurtigt igang

 1. Indtast klub information
 2. Opret hold
 3. Opret events
 4. Opret medlemmer
 5. Visning på egen hjemmeside
1. Indtast klub information
Under fanebladet System - Indstillinger finder man indstillingerne for Clubcommander. Klubinformation og ejerinformation skal udfyldes da disse vises til brugerne når de køber billetter.
Følgende system indstillinger bør overvejes.
 1. Minimums alder, angiver hvor gamle brugere skal være for at kunne oprette sig. Dette bestemmes ud fra deres fødselsdags dato.
 2. Medlemmer kan selv aktivere sin profil, angiver om brugere selv kan aktivere sin profil via et link i en e-mail de modtager. Hvis dette funktion ikke er slået til kan brugeren ikke få adgang til systemet før du som administrator har godkendt brugeren.
 3. Vis kalender på forside, angiver om ens kalender skal vises på forsiden så alle kan se den, også selvom man ikke er medlem.
Indstillinger for kvik tilmeld angiver hvordan kvik tilmeld funktionen skal opføre sig når et medlemskort medlemskort føres gennem kortlæseren. Som udgangspunkt skal disse indstillinger ikke ændres m.m. man har specifikke behov i klubben. Se flere detaljer om kvik tilmeld under FAQ listen.

2. Opret hold

Hvis din klub ikke benytter sig af hold, kan dette punkt springes over.
Når du opretter dine hold skal de inddeles logisk i kategorier så f.eks. alle fodboldhold er i samme kategori, alle volleyhold er i samme kategori osv.
Når du trykker opret kategori kan du tilføje eller fjerne hold i kategorien som du har lyst.

 1. Navn angiver navnet på dit hold (f.eks. Fodbold U13).
 2. Min deltagere krævet angiver, hvor mange der skal minimum skal være på holdet for at det oprettes.
 3. Max deltagere tilladt angiver, hvor mange der maximalt kan tilmelde sig holdet.

For at dine medlemmer kan tilmelde sig et hold, skal der laves underkategorier/perioder. Disse angiver, hvad tilmeldingen til holdet koster, og hvorlænge tilmeldinger er gyldig. Når medlemmet er tilmeldt holdet, vil vedkommende optræde på deltagerlisten, så længe perioden er gyldig.


I underkategorierne skal du tage stilling til følgende:
 1. Kategori
 2. Navnet på kategorien skal være sigende som f.eks. Medlemsskab fodbold.
 3. Billettyper
 4. Navnet på kontingent kan f.eks. være 1 måned.
 5. Hold skal ikke vælges
 6. Pris er prisen på kontingentet 1 måned og kunne være 250.
 7. Gebyrmuligheder angiver om Clubcommanders gebyr skal være med i prisen eller lægges oven i prisen.
 8. Udbydes i perioden angiver den periode medlemmet kan købe kontingentet.
 9. Glæder fra kan være en af følgende muligheder
  Købsdato - kontingentet gælder fra og med den dato det købes.
  Første dag i måneden - kontingentet gælder fra den 1. i indeværende måned.
  Angiv periode - kontingentet gælder altid en bestemt periode f.eks. 01-01-2010 - 31-12-2010.
 10. Gyldighedsperiode angiver i hvor lang tid kontingentet er gyldigt f.eks. 3 måneder og 0 dage.
 11. Aldersbegræsning angiver om man skal være i en bestemt aldersgruppe for at købe kontingentet.

3. Opret events

Events er de arrangementer der forekommer i klubben. De kan alle ses under fanebladet events der viser klubbens kalender og som du kan bladre i.

For at oprette et nyt event skal du trykke på opret event.

 1. Simpelt anvendes til alle former for events, som ikke kræver en præmiepulje. Brug denne formular til arrangementer så som julefrokost, udflugter og andre sammenkomster.
 2. Avanceret - med præmiepulje anvendes i pokerklubber. Brug denne udvidet formular til turneringer.
 3. Speciel event kan tilvælges på hver type af event. Dette gør at eventet vil blive vist i toppen af hele eventlisten markeret med en stjerne. Brug denne funktion til særlige arrangementer som du ønsker at fremhæve.

4. Opret medlemmer

Medlemmer kan selv oprette sig fra forsiden men i nogle situationer kan det være nødvendigt at administratoren opretter medlemmet. Det gøres på følgende måde:

Under fanebladet Medlemmer, kan du søge eller oprette medlemmer.
Den hurtigste vej til at oprette medlemmer er, at vælge ikonet Tilføj nyt medlem fra toolbaren som følger dig på alle siderne. Toolbaren er lokaliseret under clubcommander logoet. Det ikon du skal vælge, er personen med et plustegn.

Du skal nu udfylde Grundlæggende information, Webadgang, evt. Medlemskort og Medlemsfoto.
De fleste ting giver sig selv, dog er der nogle få ting du bør vide.

 1. Grundlæggende information giver sig selv. Alias kan bruges til at adskille to identiske navne. Dvs. at man vil kunne lave opslag på eksempel vis navnet Thomas Nielsen, men ved flere personer kan man kende forskel på dem ved hjælp af Alias som vises i en parentes. Hvis Alias skrives bliver det også automatisk det Brugernavn som personen skal logge ind i systemet med.
 2. Webadgang skal vælges for at brugeren kan logge ind i systemet. Der autogenereres et Kodeord, men man kan frit skrive et andet.
 3. Medlemskort indlæses ved at klikke i feltet og kører kortet igennem magnetkortlæseren. Både kort og magnetkortaflæser kan bestilles på hjemmesiden. Fordelen ved at anvende medlemskort er, at hvert kort er unikt. I magnetstriben findes en kode som tilknyttes til det medlem som oprettes. Det betyder at hvis man laver en søgning ved at bruge medlemskortet vil der kun komme et resultat. Medlemskortene kan også anvendes til Kvik tilmeld funktionen. Her vil medlemmer hurtigt kunne registrere deres fremmøde og undgå ventetid ved tilmelding. Se flere detaljer om Kvik tilmeld under FAQ listen.
 4. Medlemsfoto kan lægges ind i systemet. Tryk på gennemse knappen for at finde frem til den placering hvor billede skal indlæses fra.

5. Visning på egen hjemmeside

Der er masser af muligheder for at skabe opmærksomhed omkring dine hold tilmeldinger og event billetter.

De fleste har allerede en hjemmeside. Clubcommander kan nemt integreres med en eksisterende side. Ved at gøre dette får du mulighed for at lægge dine kontingenter, hold og events ud på hjemmesiden. Folk vil også herfra nemt kunne oprette sig som bruger og købe billetter direkte fra din side.

Du skal gøre følgende. Gå ind under System og vælg integration. Du har mulighed for at lave din personlige opsætning af den visning du ønsker på din hjemmeside. Du kan se et eksempel af dine valg nederst på siden. Når du er færdig skal den Head og Body kode der vises på skærmen indsættes på din hjemmeside.
Vær opmærksom på at du kan lave integration for Events, Klub, Hold og Ranglister. Koden er forskellig for hver enkel billettype. Vælg typen til venstre i menuen.

Hvis du følger disse trin er du godt på vej. Hvis du har brug for yderligere hjælp til opsætning, er det en god ide at kigge ind forbi vores FAQ side. Du finder den her!

XVed forsat at benytte Clubcommander, acceptere du vores brug af cookies. Læs mere her. her